Elafonis Beach, de parel van Kreta

Elafonis Beach

Elafonis Beach is het strand van Elafonisi, en een van de mooiste stranden van Kreta. Het tropische Elafonisi strand ligt nabij een gelijknamig klein eiland, dat gelegen is tegenover het dorp Elafonisos. Het eiland mag dan klein zijn, maar het strand van Elafonisi is dat zeker niet. Elafonisi is het op een na grootste strand van west Kreta en het oogt vanaf juni als een tropisch paradijselijk strand. Vóór juni kan het strand er best een beetje verlaten en een beetje verwaarloosd bijliggen. Dat komt met name doordat het strand tussen oktober en juni niet goed schoon wordt gehouden, omdat er in die periode weinig commerciële activiteiten zijn.

Elafonis Beach
Elafonis Beach

Het allermooiste van Elafonissi is de prachtige weg ernaartoe. Slingerend door authentieke Griekse dorpjes, mooie vergezichten, leuke cafenions om even te zitten en wat te drinken.

Een bezoek aan dit mooie witte zandstrand is zeker de moeite waard. Je kunt door de zee waden naar een ander stukje ‘eiland’ . Is je verblijf, te ver weg van dit prachtige strand dan kun je bijna overal in de buurt een kamer huren voor een overnachting, zodat je volledig kunt genieten en relaxen van de mooie omgeving.

Prachtige blauwe zee
Prachtige blauwe zee

Nature 2000 Natuurgebied

Via een smalle zandstrook, welke nog weleens verplaatst door de wind en stromingen, kun je naar het eilandje Lafonisi lopen. Een Natura 2000 natuurgebied. Hierop staat een vuurtoren en het Agia Irini kerkje. Door het water wandelen kan ook en het is vrijwel overal ondiep.

Het strand van Elafonissi is wit kleurt soms wat roze van het gruis van schelpen. Deels georganiseerd met strandstoelen en parasols. Op de zandstrook naar het eilandje en daarop niet of beperkt georganiseerd. Je kunt Elafonisi met de auto bereiken, maar ook met de bus vanuit Chania en Paleochora. Elafonisi is al jaren gewaardeerd als Blue Flag Beach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *